Harriëtte Lalkens, Radiodiagnostisch laborant

Harriette’s avontuur naar de andere kant van de wereld begon met een inschrijving in de jobpool van Fundashon Mariadal. Zodoende heeft ze een oproep gekregen toen een vacature voor Radiodiagnostisch laborant weer vrijkwam. Een paar Skype-gesprekjes verder was het al duidelijk dat ze welkom was bij Fundashon Mariadal en zat ze in het vliegtuig op weg naar de zon.

De warmte heeft ze zowel in het klimaat als het Bonairiaanse volk terug kunnen vinden en ze vertelt hoe bijzonder het was om op een eiland in de Caraïben te wonen die bij het Koninkrijk hoort maar toch een andere cultuur heeft.  Dat ervaarde ze ook in de lagere tempo en intensiteit op de werkvloer, wat zich ook vertaalde naar verdere ontwikkeling op een rustiger tempo.  Haar eerste week op de werkvloer ervaarde ze als positief, ietwat rommelig aan het begin, maar tja Covid he! Gelukkig ging het na haar eerste week soepel en heeft ze goede en leuke banden weten te maken. Als het aan Harriette ligt komt ze zo snel mogelijk terug vertelt ze.

Harriette: “Het tempo ligt ene stuk lager dan in NL, dus meer tijd voor uitleg en scholing. Heb geen verwachtingen, laat het gebeuren en ga mee in de flow dan wordt het vanzelf iets bijzonders.”

Harriëtte Lalkens, Radiodiagnostisch laborant